top of page

 

II

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat is natuurgeneeskunde,

Binnen de natuurgeneeskunde bekijken we het lichaam vanuit een holistische visie. Holistisch betekend dat er op verschillende niveaus naar het lichaam en de mens wordt gekeken. Fysiek, emotioneel, mentaal, sociaal en spiritueel. Dit zijn de 5 niveaus of aspecten waarin wij leven. Als je het vergelijkt met de reguliere zorg dan wordt er over het algemeen of fysiek, je lichaam (de dokter) of emotioneel/mentaal gekeken (de psychische zorg), maar een combinatie wordt er niet altijd gemaakt.

Je lichaam bestaat niet alleen uit een fysiek lichaam. Er is ook een geest en een ziel aanwezig. En deze 3 samen; Fysiek, emotioneel/mentaal en spiritueel vormen een holistische diversiteit in aanbod. 

De natuurgeneeskunde bestaat uit een breed scala van behandelwijzen en adviezen hierbij kun je o.a. denken aan: reinigen/ontgiften van je lichaam, voeding, suppletie van vitaminen, celzouten/mineralen, beweging, ademhaling, massage, meditatie, healing, coaching, trauma verwerking d.m.v. transformatie sessies/trajecten, systemisch lichaamsgericht werk, familie/tafelopstellingen,

via de pre en perinatale periode, de rode draad ontdekken in de (voor)ouderlijke lijnen, creatieve therapie, rouw en verlies begeleiding, regressie en/of hypno therapie, etc. 

Ieder lichaam heeft een enorm zelfhelend vermogen als een innerlijke vuur.

Dit zelfhelende vermogen is enorm krachtig en werkt vooral als het zenuwstelsel ontspannen is. En hoewel de term niet vaak gebruikt wordt in psychologisch onderzoek, kan zelfheling verlichting bieden bij mentale ziekten als trauma, depressie en angst. Dit zelfhelende vermogen kun je stimuleren door uit je hoofd te gaan en in je lichaam te zakken en weer te leren voelen!

Een tover Pil bestaat niet. Er is niets waardoor je in een klap van al je klachten af bent. Je hebt ze over het algemeen ook niet in een keer gekregen (ook aan een ongeluk gaan vaak signalen af die we niet horen). Dit vraagt dus om tijd, inzichten, patronen veranderen, luisteren naar je lichaam, hiernaar handelen, overtuigingen en oordelen (op jezelf) aankijken en oplossen, acceptatie en vergeving, een behoorlijke bittere pil aan (innerlijk) werk zoals je ziet.

elke dag jezelf liefdevol en vanuit zachtheid omarmen, brengt je stap voor stap dichter bij je eigen ware essentie.

Natuurgeneeskunde is de weg naar binnen,

Het begint met jezelf kennen. Waarom heb ik deze klachten, wat is de achterliggende boodschap, wat wil mijn lichaam mij vertellen ?

In mijn praktijk doe ik dat door te luisteren en horen wat er word verteld en de daarbij behorende lichaamstaal te lezen daar deze nog meer zegt dan woorden en als er dan een goede "klik " tussen ons beide is

(je veilig en vertrouwd voelen) is heel belangrijk ga ik graag met je mee op jouw (innerlijke) reis en zet ik graag mijn kennis, kunde en wijsheid alsook de verscheidenheid aan werktools in om met jou onderweg te gaan naar jou ware zelf, laagje voor laagje afpellen om datgene ZICHTBAAR te maken wat GEZIEN wil worden, zodat jij meer en meer in verbinding komt met jou ware essentie en van OVERleven naar LEVEN gaat.

Anders omgaan met ziekte en genezing

In de natuurgeneeskunde gaan we niet uit van een ziek orgaan, maar dat ziekte een stoornis is in het gehele lichaam.

Daarbij is de natuurgeneeskunde niet gericht op het wegwerken van ziekteverschijnselen, dit gebeurt o.a. met medicatie waarbij je de symptomen gaat onderdrukken.

We gaan voor het actief verbeteren van de omstandigheden, zodat het lichaam een kans krijgt zichzelf in balans te brengen en te genezen.

Deze manier van benaderen kan zowel op chronische als acute ziekten worden toegepast.

Verschillende therapievormen kunnen hierbij ingezet worden.

In de natuurgeneeskunde staat de eigen verantwoordelijkheid van de mens ten aanzien van zijn ziekte en gezondheid centraal.

Dit is een belangrijk uitgangspunt binnen de visie van deze manier van behandelen.

Voor wie is deze geneeskunde geschikt

Deze geneeskunde is geschikt voor iedereen van jong naar oud die op een bredere manier naar hun klachten wil kijken.

Je kunt ook terecht als de huisarts of specialist niets meer voor je kan doen. Of als je een aanvulling wilt op de reguliere behandeling, als je op een milde en natuurlijke wijze het zelf genezende vermogen van je lichaam wilt ondersteunen, preventief met je gezondheid bezig wilt zijn, wilt ontspannen, onthaasten of revitaliseren.

Kortom op ieder vlak zowel fysiek, mentaal en emotioneel kan natuurgeneeskunde worden toegepast.

Lieve groet.

Nancy

 

natuurgeneeswijze, natuur, zijn, steen, water, voelen, innerlijk werk, holistisch, lichaam, geest, ziel, emotioneel, mentaal, gezondheid, leven, overleven, complementair, regulier, zelfhelend vermogen, trauma, hoofd, hart, therapie, klachten, oplossingen, anders kijken, naar binnen keren, luisteren naar je gevoel, signalen, afstemming, ziekte en genezing,ontspannen, onthaasten,healing, aangeraakt en geraakt worden,
licht, liefde, zon, kracht, de natuur, bomen, wortels, eenheid, zelfhelend vermogen, mogelijkheden, leven, overleven, spiritueel, sociaal,fysiek, mentaal, lichaam, geest , ziel, Swalmen, Roermond, coaching, massage, trajecten, van rups tot vlinder, innerlijk vuur, ontspanning, zenuwstelsel, zelfheling, natuurgeneeskunde, trauma, patronen, overtuigingen, inzichten, ware essentie, geluk, acceptatie, vergeven, de weg naar binnen,ziekte, genezing, complementair,balans omstandigheden, eigen verantwoordelijkheid, kracht in jezelf ontdekken, aangeraakt, en , geraakt worden, lichaamstaal, lezen, zonlicht, I am, ik ben,
vrouw, vrouwelijkheid, femalpower, innerlijke wijsheid, helderweten, voelen

Natuurgeneeskunde

Wkkgz geregistreerd bij het NIBIG

Nibig, geschilleninstantie, klachtenfunctionaris, zorgverlener

Volg me op

  • Facebook
  • Instagram

't Vlinderhuis
Op de Berg 1, 6071BV Asselt-Swalmen
Nancy 06-45524403 vlinderhuisnancy@gmail.com
©2021 't Vlinderhuis,Natuurgeneeskunde-Massage-Coaching

bottom of page