top of page
Zoeken

Op reis met 1 koffer en me, myself and I,Ze had zichzelf deze reis van 5 dagen Tenerife cadeau gedaan, na een heel bewogen jaar wilde ze even weg van alles, even alleen zijn met zichzelf, uit haar comfortzone.

Zorgvuldig pakte ze haar koffer in, wat ging er mee en wat niet.

Wel of geen extra kleding zodat er wat te kiezen was, wel of geen sandalen, slippers en gympen?

Welk leesboek? Wel of geen zonnebril?

Heel bewust werd er gekozen voor datgene wat er mee mocht en zo vulde ze haar koffer liefdevol en met aandacht en alleen met datgene wat echt nodig was, dus niet teveel en ook niet te weinig, precies goed afgestemd voor deze 5 dagen.


|De reis verliep voorspoedig en ze voelde ze zich zelfs een beetje onthand..., want ja daar ging ze dan met 1 koffer en haarzelf.

Eenmaal aangekomen haalde ze iedere dag datgene uit het koffer wat nodig was.


Het waren intens mooie dagen op El Medano waarin ze mocht voelen, ervaren en zijn en waar ze het grootste gedeelte van de dag buiten leefde, verbonden met de elementen en energie van dit prachtige vulkaaneiland.

Veel kleding was er dan i.v.m. met het aangename weer niet nodig en slippers en blote voeten bleken het beste schoeisel tijdens de urenlange wandelingen op dit mooie eiland. Ze genoot van de mooie (locals)mensen, de zon, zee en strand, de natuur, de energie, de urenlange wandelingen op haar eigen tempo, het super lekkere eten, het onverwachte taartje op haar verjaardag, de overheerlijke frappucino, de (straat)muziek maar bovenal van de stilte in zichzelf.


De avond voor vertrek pakte ze haar koffer weer zorgvuldig in voor de terugreis naar huis de volgende dag en tijdens dat inpakmoment realiseerde ze zich hoeveel BALLAST we allemaal om ons heen verzamelen en ongemerkt meesjouwen.

Ballast welke ons weghoudt van ons werkelijke zijn. We leven tenslotte allemaal in een mooi huis vol met spullen waarvan je meer dan de helft niet nodig hebt in je leven en dit je vaak ook weghoudt van je ware essentie, je zijn! Voor haar was het een verademing om te ervaren hoe het was om met 1 gevuld koffer op reis te gaan en te voelen hoeveel lichter en meer innerlijke ruimte dit creëerde. Meer in verbinding met zichzelf en (haar) de natuur, zo mooi.

Alles zit in ons. We hebben niet veel nodig om gelukkig te zijn.. Wat was ze blij en dankbaar voor deze mooie verdiepende innerlijke reis.


Het koffer in dit verhaal staat als METAFOOR voor de vele BALLAST die we vaak ongemerkt met ons meedragen.

We 'verzamelen' gaandeweg ons leven de nodige spullen, patronen, overtuigingen om ons heen welke ons vaak weer afscheiden van onze eigen innerlijke wereld.


Hoe zou het voor jou zijn als:

-als jij je leven net zo zorgvuldig zou kiezen als de inhoud van je koffer?

-Wie ben je dan?

-Welke keuzes zou je nu dan maken ten opzichte van toen?

-En wat is er dan echt belangrijk?

-Wie of wat laat je los?

-Hoe voelt dit voor je?


Kom je er alleen niet uit? 't Vlinderhuis geeft een op een #coaching in Swalmen (nabij Roermond)

Check de website voor meer info www.vlinderhuis.com


Liefs Nancy

14 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page